Over ons

Tientallen jaren woonden koningin Juliana en prins Bernhard in Paleis Soestdijk in de gemeente Baarn. Oudere inwoners van Baarn denken met weemoed terug aan de keren dat de bevolking op Koninginnedag massaal uitliep naar Paleis Soestdijk. Met de luxe Banketchocolaterie Hendricksen in het pittoreske centrum van Baarn, deed Paleis Soestdijk meer dan eens zaken. “Prins Bernhard had een zeer verfijnde smaak”, weet Ricky Hendricksen. “Als ’t maar mooi en exclusief was.” Rond Pasen, als de koninklijke familie op wintersport ging, bestelde prins Bernhard via zijn medewerkers de nodige lekkernijen bij de Baarnse banketbakker. De prins liet zich overigens nooit zien in de winkel. Koningin Juliana daarentegen, kwam een paar keer per jaar buurten. Vaak nam ze de beroemde Pandacake mee voor haar echtgenoot. ”Rond Sinterklaas,” blikt Ricky Hendricksen terug, “kwam ze samen met haar dochters. Dan ging prinses Beatrix de winkel in en moest prinses Margriet buiten blijven, zodat Beatrix een surprise kon uitzoeken. Even later ging Margriet naar binnen en moest Beatrix naar buiten toe.”

Geschiedenis

In het prachtige pand aan de Nieuwstraat is Hendricksen niet de eerste banketbakkerij die het Gooi voorziet van lekkernijen. De eerste bakker die hier zijn intrede nam, was Joris van Steenwijk. In 1905 startte hij een bakkerij die hij vervolgens twintig jaar zou voortzetten. In 1926 werd de zaak overgenomen door de heren Talen en Heerens. Zij doopten de bakkerij: ‘NV Eerste Baarnsche Electrische Brood- en Banketbakkerij’. Eind jaren dertig moest deze worden afgestaan in verband met de mobilisatie.

Onder zeer moeilijke omstandigheden werd in 1940 de bakkerij voortgezet door Adriaan Everhard Gerhard Vonk. Vonk kwam uit een grote bakkersfamilie. Na de oorlog kreeg hij de kans om zijn zaak uit te breiden. Hij werd de vaste leverancier van kwaliteitsproducten voor verschillende inrichtingen en tehuizen. Voor alle reclame-uitingen gebruikte Vonk gevat zijn initialen: ‘Altijd Even Goed Verzorgd’. Toen bakker Vonk in 1962 onverwachts overleed, nam zijn echtgenote Sjoukje Alida Israëls met behulp van de kinderen de zaak over.

Op twee april 1963 kwam Jos Hendricksen de gelederen versterken als banketbakker. Samen met zijn echtgenote Ricky Welling, nam Jos drie jaar later het bedrijf van mevrouw Vonk-Israëls over. Het echtpaar Hendricksen specialiseerde zich in banket en maakte Banketchocolaterie Hendricksen tot een waar begrip in Baarn en omstreken. Toen Jos Hendricksen in 2004 op 62-jarige leeftijd overleed, zette mevrouw Hendricksen-Welling het bedrijf voort. Ricky Hendricksen-Welling is zelf op 78 jarige leeftijd heengegaan. En In 2005 werd Ronald van Rooijen uit Bussum eigenaar van de banketbakkerij.

Ronald van Rooijen geboren te Naarden. Met zijn zoons Aram en Roman van Rooijen werken nu met zijn allen in dit familiebedrijf. Waarvan laatst genoemde zoon Roman van Rooijen mede-eigenaar is van banketchocolaterie Hendricksen, sinds 2022. Dat Jos Hendricksen zijn sporen verdiend had, bleek wel uit het feit dat de nieuwe banketchocolaterie van familie van Rooijen onder de naam Hendricksen bleef bestaan.

Webshop

Contactformulier

Contact

Via het contactformulier rechts kunt u een vraag stellen of uw bestelling doen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Banketchocolaterie Hendricksen
Nieuwstraat 34
3743 BL Baarn
T 035-5412162
E info@banket-hendricksen.nl
www.banket-hendricksen.nl

KvK: 61032670
Btw: NL 167449928B01
IBAN: NL88 RABO 0185 2455 79


    Banketchocolaterie Hendricksen
    © 2024 Banket-hendricksen.nl | Powered by iClicks