Specialiteiten

Turcotaartje

Een van de specialiteiten van Banketchocolaterie Hendricksen is het Turcotaartje. Op 15 februari 2000 werd door Banketbakkerij Oudwater de naam Turco overgedragen aan Banketchocolaterie Hendricksen. Dit heerlijke taartje, dat inmiddels de harten heeft veroverd van iedereen in Baarn en omstreken, bestaat uit  een vers krokant gebakken hazelnootprogres met een vulling van romige zelfgekookte mokkacrème. Het mokka extract wordt door onze bakkers in de banketbakkerij zelf vervaardigd. Dit speciale recept, met pure Arabica koffiebonen, maakt de Turco tot een heel bijzonder taartje. Waarbij duidelijk de vakkennis te proeven is en het detail wat in het taartje verborgen zit, duidelijk wordt.

Baarnse Naaldje

Het Baarnse Naaldje is een heerlijk chocolaatje met een lange geschiedenis. Rond Koninginnedag 1989 introduceerde Jos Hendricksen uit Baarn zijn zelfontworpen en zelfgemaakte lekkernij: Het Baarnse Naaldje. De naam zegt het al: deze verrukkelijke Baarnse specialiteit is gebaseerd op het monument ‘De Baarnse Naald’. Dit monument stamt uit 1815. Tijdens de Franse overheersing van Napoleon heeft de toenmalige kroonprins Willem II zich in de slag bij Waterloo zeer verdienstelijk gemaakt. Als blijk van waardering schonken de Staten-Generaal hem Paleis Soestdijk en een gedenkzuil: Ter bijzondere verering van de moed tegen de hardnekkige verdediging van Quatre-Bras. Paleis Soestdijk, alsmede de Naald, zijn onverbrekelijk verbonden met het Oranjegezinde Baarn. De Baarnse Naaldjes worden in aantallen van 16 in een fraaie cadeauverpakking aangeboden. Ze zijn gemaakt van de beste pure, melk en witte chocolade. Voor toeristen is het doosje Baarnse Naaldjes de perfecte specialiteit om mee naar huis te nemen. Ook als geschenk van Baarnaars aan vrienden over de hele wereld zijn de Baarnse Naaldjes erg geliefd.

Speculaas

Bij het ruiken van speculaas kruipt de heerlijke geur in je neus en neemt je mee naar een plek van herinneringen en gezellige avonden, knusse momenten en feestelijke gebeurtenissen. Zodra je een hap neemt proef je de knapperige textuur van de koek die in je mond uiteenvalt. En de kruidige smaak van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel en nog vele specerijen die zich gaandeweg onthullen. De smaak van bruine suiker en subtiele hints van amandelen zorgen voor een rijke en diepgaande smaak. Deel deze lekkere traktatie met je vrienden en familie en creëer zo nieuwe herinneringen. Onze speculaas is meerdere malen bekroond met verschillende prijzen van zowel het patisserie college. Ook wel bekend als het gilde voor de betere banketbakkers, met verschillende leden verspreid door heel het land. Als de Beko een coöperatie waar menig banketbakker uit Nederland zijn grondstoffen en ingrediënten vandaan haalt. Wij zijn hierop als bedrijf heel erg trots en willen onze trots daarom ook graag delen.


Banketchocolaterie Hendricksen
© 2024 Banket-hendricksen.nl | Powered by iClicks